lördag, april 01, 2006

Dagens ord

...är danskt:

Kærlighed
För att det rimmar på ärlighet. Och ärligheten och kærligheden tillsammans är helighet. I den helighet som är av Gud tvinnas de samman till ett helt. I den helighet som är självproducerad kommer de ovillkorligen i konflikt med varandra. Jag vill bli älskad – och tummar på sanningen. Jag vill rakryggat säga sanningen – och glömmer kärlekens mildhet. Men när de är ett och helt – de är ett och helt – vandrar jag med helgonen.

Kærlighed
För att kær- och lig- hör samman i ett ord. Du blir lik den du älskar. Gud skapade dig till din avbild – han älskar dig. Du blir Kristuslik – när du besvarar hans kärlek.

2 Comments:

Blogger Emil said...

(Går)dagens metafysiskt laddade vardagshändelse:
Var på en dagsretreat om Livets bröd, tänkte avsluta kvällen passande med att baka korsbröd. Kom hem, och upptäckte att det tog två dagar att baka korsbröd, och att jag inte hade ingredienserna hemma. Men receptet (och en frestande bild) kan ni läsa här:
http://www.na.se/mat&dryck/visa_recept.asp?intId=1125

02 april, 2006 13:22  
Blogger Einar said...

Jeg synes du kunne gjort dagens ord til det norske "kjærlighet" - som også rimer på "ærlighet". Poenget ditt blir ellers det samme, men norsk er da vitterlig å foretrekke fremfor dansk, hehe..

20 april, 2006 13:26  

Skicka en kommentar

<< Home